22.03.2024

XV-ти Детски театрален фестивал „Коломбина“,Шумен 21-22 март 2024г. Малките актьори от ДГ“СЛЪНЦЕ „се въплатиха в ролите на героите от приказката „Сливи за смет“. Децата от гр.“Славейче „спечелиха награда за артистично представяне и за авторски сценарий.

03.03.2024

Днес деца,родители и екипа на група „Славейче „участваха в тържествената церемония с поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на опълченците от Шумен пред храма „Св. Възнесение Господне“ ,която се състоя по случай Националния празник на България 3 март.

01.03.2024

Размяна на мартеници -ритуал и традиция от векове. По стара традиция българите си разменят мартеници за здраве. Децата от ДГ“СЛЪНЦЕ „група „Чучулига „подготвиха с голямо старание със своите родители мартеници, които размениха с приятели от ДЦДМУ-СГ с.В.Друмев. Пожелахме си заедно здраве, мир и благоденствие!

01.03.2024

Децата от Детска градина „Слънце“ – Шумен посрещнаха скъп гост Баба Марта – добрата орисница, носеща със себе си вестта за идването на пролетта и новото начало.Малките слънца от всички групи се бяха подготвили за празника с песни, танци и стихотворения, както и с красиви мартенички за своите другарчета, учители и Баба Марта, която също дари децата с бяло – червени кончета за здраве.